HIPNÓZIS

A hipnózist évezredek óta használják testi-lelki gyógyításra. A hiedelmekkel ellentétben nem egy misztikus dologról van szó. Jellemzője a koncentrált figyelem, mely segítségével  a hipnotizált személy meg tudja fogalmazni azokat az érzéseket, amelyeket egyébként nem, mert nincs róluk tudomása.

A terápia során felszabadul a lélek, szemléletünk, önmagunkhoz és másokhoz való viszonyunk változik.

Ez a mély tudatállapot, segíthet elengedni a problémáidat, múltad, segíti az az önelfogadási, életvezetési zavarok kiküszöbölésében.

Hatékony lehet a káros szenvedélyek elhagyásában kiegészítő terápiaként, eredményesen kezelhetők vele pszichoszomatikus betegségek és a depresszió.

Elsősorban olyan keserű betegségek esetén javasolt az alkalmazása, amelyek kifejlődésében, fennmaradásában vagy gyógyulásában az idegrendszer szerepet játszik.

A módszer alkalmas gyógyításra, gyógyulás folyamatának felgyorsítására, fájdalomcsillapításra, anasztéziára, szorongás oldására.

Így segít:

 • Krónikus fájdalmak: Pozitív képzettársítások segítségével az agyad, a jelentéktelen dolgok közé sorolja a fájdalmat. Hipnózis közben fokozódik a fájdalomcsillapító hormonok termelődése.
 • Szorongásos tünetek, fóbia: Közvetlenül csökkentheti a szorongás szintjét és relaxált állapotot hoz létre, amitől szétárad benned az energia.
  Közvetve pedig úgy, hogy a terapeuta úgy segíti rajtad, hogy közben legyőzöd a szorongó állapotot előidéző fullasztó szorongást.
  Ilyenkor a terapeuta úgy támogat, hogy a félelmed tárgyához vezet, beléd hasít a felismerés és a félelem helyét felváltja az önbizalom.
 • Allergia: hipnózis vagy önhipnózis – melynek során magad elé képzelsz egy üvegfalat, ami a létfontosságú nyálkahártyád védi a pollentől – lényegesen mérsékli a kínzó tüneteket.
 • Magas vérnyomás: Hipnózisban automatikusan csökken a vérnyomás, sőt még a veseműködés zavarai is javulhatnak.
 • Túlsúly: Az ennivaló iránti mohó vágyakozás hátterében gyakran gyermekkori sérülések állnak, melyekkel szemben a lélek védőpajzsot “növeszt “. Hipnózisban körül járjuk a problémát, újra értékeljük és ennek hatására az étkezési szokások és többnyire az alak is normalizálódik.
 • Bőrproblémák: mivel többségüket lelki problémák okozzák, ezért a hipnotikus állapotban befogadott pozitív üzenetek elűzik a stresszt.
 • Sportteljesítmény: A mentális tréning hozzásegítheti az élsportolókat a győzelemhez. Ilyenkor a kudarctól való félelmeket szembesítjük a győzelem biztos tudatával.

HIPNÓZIS KAPCSOLATfelvétel

Visszahívás kérése

7 + 8 =